Gestalt: Τεχνη της Θεραπειας – Τεχνη της Ζωης

Gestalt: Τέχνη της Θεραπείας – Τέχνη της Ζωής

3ήμερο βιωματικό και εκπαιδευτικό σεμινάριο 

με τον Morgan Goodlander, Διευθυντή Gestalt Institute of San Francisco, Θεραπευτή Εκπαιδευτή & Επόπτη Gestalt σε 15 χώρες


Εισαγωγική Παρουσίαση: Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 20.00, Είσοδος Ελεύθερη

Θα κληρωθεί μία δωρεάν θέση για το 3ήμερο σεμινάριο – Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής


Όλοι οι άνθρωποι είναι τραυματισμένοι ψυχικά, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο… Όταν βιώνουμε τραυματικά γεγονότα, το σώμα μας κατακλύζεται από έντονες μη διαχειρίσιμες αισθήσεις και το μυαλό ψάχνει τρόπους για να αποφύγουμε τον κίνδυνο. Ωστόσο πολύ συχνά οι τρόποι απόκρισης στον κίνδυνο και οι αντίστοιχες πεποιθήσεις τίθενται σε λειτουργία ακόμα και όταν ο κίνδυνος έχει περάσει… Στην προσπάθεια της εξασφάλισης της μέγιστης ασφάλειας, αναπαράγουμε την ίδια, παγιωμένη ανταπόκριση, μειώνοντας έτσι το εύρος των επιλογών και την ελευθερία μας.

Η πρόταση της θεραπείας Gestalt είναι η δημιουργικότητα: Η δημιουργικότητα του θεραπευόμενου να ανακαλύπτει νέους τρόπους να κατανοεί και να βιώνει τον εαυτό του και τους άλλους. Επίσης η δημιουργικότητα του θεραπευτή να επικοινωνεί αποτελεσματικά και να συντονίζεται με τον θεραπευόμενο με τον κατάλληλο τρόπο ούτως ώστε να ενεργοποιεί τη λειτουργία της θεραπείας.

Αυτή η δημιουργικότητα δεν μπορεί να αναπτυχθεί μέσα από συνταγογραφημένες παρεμβάσεις ή από τεχνικές αντιγραμμένες από εγχειρίδια. Χρειάζεται να γίνει αισθητή, να βιωθεί και να μπορεί να μοιραστεί ανάμεσα σε θεραπευτή και θεραπευόμενο μέσα από την αυθεντικότητα και την αδιαμφισβήτητη αλήθεια της παρούσας στιγμής.

Ένα τέτοιο είδος βαθιάς σύνδεσης και δημιουργικής προσαρμογής προϋποθέτει έναν πρόθυμο θεραπευόμενο και έναν δεξιοτέχνη θεραπευτή που έχει την ικανότητα να κοιτάξει μέσα στα μάτια, στην καρδιά και στην ψυχή του θεραπευόμενου για να αναγνωρίσει τις άμυνές του και στη συνέχεια να ξεδιπλώσει τι πραγματικά συμβαίνει βαθύτερα…

Η θεραπεία Gestalt είναι μια θεραπεία βάθους, επαφής και οικείου μοιράσματος από ψυχή σε ψυχή, η οποία αναγνωρίζει ότι η επίγνωση, η παρουσία και η σύνδεση δημιουργούν έναν μαγικό κύκλο θεραπείας -υπό την προϋπόθεση ότι δύο άνθρωποι είναι πρόθυμοι και προετοιμασμένοι για μια τέτοια συνάντηση. Η τέχνη της θεραπείας Gestalt είναι η τέχνη να δημιουργείς οικειότητα, εγγύτητα και να επιτρέπεις την αυθεντική ροή της θεραπευτικής διαδικασίας να οδηγήσει στη βέλτιστη υγεία και στο ευ ζην.

Στόχοι του Σεμιναρίου

Σε αυτό το σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα μάθουν δεξιότητες και εργαλεία άμεσα εφαρμόσιμα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα θα εξερευνήσουν τι χρειάζεται να καλλιεργήσουν για να έχουν Παρουσία, Σύνδεση, Αυθεντικότητα, Βάθος, Νόημα, Χαρά στη ζωή τους και στη ζωή εκείνων που αγαπούν. Επιπλέον θα ανακαλύψουν πώς θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν αυτές τις ποιότητες επαγγελματικά ως θεραπευτές ή σε οποιαδήποτε άλλο επάγγελμα με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Το σεμινάριο θα είναι ένα τριήμερο εξερεύνησης, ανακάλυψης, εορτασμού και βαθιάς αναγνώρισης τόσο του πόνου όσο και της ευχαρίστησης της ζωής.


Απευθύνεται σε
  • Επαγγελματίες και εκπαιδευόμενους ψυχικής υγείας

(ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπευτές κλπ.)

  • Κάθε ενδιαφερόμενο για την προσωπική του ανάπτυξη

Ημερομηνία Σεμιναρίου:

Παρασκευή 25 (16.00 – 21.00) / Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 (10.00 – 18.00)

Εισαγωγική Παρουσίαση: Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 20.00, Είσοδος Ελεύθερη

Τόπος Διεξαγωγής:   Βασ. Σοφίας 51, Αθήνα (μετρό Ευαγγελισμός)

Κόστος Συμμετοχής: €250+ΦΠΑ  [€230+ΦΠΑ Προεγγραφή μέχρι 17 Οκτωβρίου]

 

Το σεμινάριο και η ομιλία γίνονται στα αγγλικά με μετάφραση στα ελληνικά.

Θέσεις περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.