Αποκριά με ή χωρίς μάσκες ♦ 2ωρο Σεμινάριο 24 Φεβρουαρίου στη Βραυρώνα!

Το Gestalt Institute of San Francisco – Greece συμμετέχει στα Body in Balance Weekends με το σεμινάριο:

«Αποκριά με ή χωρίς μάσκες»​​​​​​​

Από την αρχαία Ελλάδα μέχρι τα μεσαιωνικά καρναβάλια, ο εορτασμός των Αποκριών χαρακτηριζόταν από μεταμφιέσεις, χορούς, ξεφαντώματα, μέθη. Ήταν μια περίοδος όπου δινόταν η άδεια να απεκδυθούμε τη συμβατική μας προσωπικότητα και τους κοινωνικούς περιορισμούς και να απελευθερώσουμε κρυμμένες/καταπιεσμένες πτυχές του εαυτού μας.

Δυστυχώς στην καθημερινή μας ζωή, δεν μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουμε τις πλευρές που δεν συνάδουν με την κοινωνική ή ιδανική μας εικόνα/ρόλο. Όταν τις αντιλαμβανόμαστε κάνουμε τα στραβά μάτια ή τις καταπιέζουμε και βρίσκουμε δικαιολογίες για τη συμπεριφορά μας… Ωστόσο, με αυτό τον τρόπο καταναλώνουμε πολλή ενέργεια και καταλήγουμε να προβάλλουμε στους άλλους ανθρώπους ή στο περιβάλλον τα σκοτεινά μας κομμάτια. Για παράδειγμα κάποιος που δεν αναγνωρίζει την επιθετικότητα ή το μίσος του, μπορεί να φοβάται ότι οι άλλοι θέλουν να τον βλάψουν και να βιώνει τον κόσμο όλο ως απειλητικό. Το αποτέλεσμα είναι να αισθανόμαστε εξαντλημένοι, οι απαρνημένες πλευρές μας να παρεισφρέουν εκεί που δεν το περιμένουμε ή να εκδηλώνονται μέσω ποικίλων ψυχοσωματικών συμπτωμάτων.

Η θεραπεία Gestalt μας δίνει τον χώρο και τη δυνατότητα να αναγνωρίσουμε αυτές μας τις πλευρές. Ακόμα περισσότερο να τολμήσουμε να τις βιώσουμε πλήρως ώστε αφενός να τις αποδεχτούμε αποδαιμονοποιώντας τες και αφετέρου να ενσωματώσουμε τα πολύτιμα στοιχεία που περιέχουν και να μετουσιώσουμε την ενέργειά τους, για να τη χρησιμοποιήσουμε όπου και όταν χρειάζεται. Έτσι διευρύνονται οι επιλογές στη ζωή μας, επαναφέρουμε τη ζωτικότητα στον οργανισμό μας και γινόμαστε ακέραιοι δημιουργώντας ειλικρινείς σχέσεις.

Ώρες σεμιναρίου: Κυριακή 16:00 – 18:00

Συντονιστής: Δημήτρης Τζαχάνης

Πληροφορίες για το πρόγραμμα του Body in Balance Weekend και κράτηση θέσεων

https://www.bodyinbalance.gr/weekends/carnival-weekend

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s