Νεο Μονοετες Προγραμμα: Gestalt & Σωμα! Εναρξη Οκτωβριος 2017

Η θεραπεία Gestalt επιστρέφει στο σώμα σε ένα συναρπαστικό

ταξίδι ψυχοθεραπείας με ξεχωριστούς εκπαιδευτές από 3 ηπείρους!

Ελάτε στην Εισαγωγική Παρουσίαση του Προγράμματος και πρόγευση της θεραπείας Gestalt:

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, 20.00

με τον Δημήτρη Τζαχάνη, Assistant Trainer του ινστιτούτου

Βασ. Σοφίας 51, Αθήνα (μετρό Ευαγγελισμός)

Θα κληρωθεί μία ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή για το πρώτο σεμινάριο του προγράμματος,

“Με Όχημα το Σώμα: Που, πώς, γιατί”

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής


Η ψυχοθεραπεία Gestalt είναι μια προσέγγιση που βασίζεται στην αξιοποίηση του σώματος όπως και της ίδιας της σωματικότητας, θεραπευτή και θεραπευόμενων∙ άλλωστε αυτό φαίνεται και από την αγάπη του ιδρυτή της Gestalt, Fritz Perls, για το θέατρο και την εκπαίδευσή του με τον πατέρα της σωματικής ψυχοθεραπείας, Wilhelm Reich.

Στο φετινό πρόγραμμα λοιπόν, θα επικεντρωθούμε στη σχέση της Gestalt με το σώμα με έναν πλούσιο μονοετή κύκλο αυτοτελών σεμιναρίων με ξεχωριστούς εκπαιδευτές από 3 ηπείρους!

Ξεκινάμε τη χρονιά με τη σωματική μέθοδο που είχε ενθουσιάσει τον Fritz Perls όταν δίδασκε στο γνωστό ινστιτούτο Esalen στην Καλιφόρνια. Με οδηγό την Ελένη Πανίτσκα, πιστοποιημένη advanced Rolfer, και Με Όχημα το Σώμα μέσα από τεχνικές του Rolfing, της Αντιγυμναστικής και της ανάλυσης της κίνησης (Godart), θα γνωρίσουμε το σώμα μας ψηλαφώντας την ανατομία του και θα ανακαλύψουμε πώς κινούμαστε σε σχέση με τον χώρο, τη βαρύτητα και τους άλλους.

Ο σωματικός ψυχοθεραπευτής Anselm Kicher, μαθητής της Eva Reich, θα μας εισάγει στη Θεραπεία του Τραύματος, θεωρητικά και πρακτικά. Θα αναλύσει το τραύμα, τις συνέπειες του στον εγκέφαλο και στο νευρικό σύστημα και τις θεραπευτικές αντιμετωπίσεις του. Θα χρησιμοποιήσει τεχνικές από την Gestalt που απελευθερώνουν τη μπλοκαρισμένη ενέργεια και άλλες ασκήσεις σωματικής επίγνωσης, εφιστώντας παράλληλα την προσοχή μας στο πώς να αποφύγουμε τον συχνό κίνδυνο του επανατραυματισμού.

Ο διευθυντής του ινστιτούτου, Morgan Goodlander, θα μας πλοηγήσει στον κόσμο των ονείρων. Ονειρεύεται άραγε μόνο το μυαλό ή και το σώμα; Θα διευρύνουμε λοιπόν το φάσμα της συνειδητότητάς μας εξερευνώντας το Ονειρευόμενο Σώμα, γεφυρώνοντας το σχίσμα ανάμεσα σε μυαλό και σώμα, ύπνο και ξύπνιο. Ο Morgan Goodlander στο δεύτερο σεμινάριο του, το Σώμα ως Πυξίδα των Σχέσεων, θα μας συντονίσει στην αλήθεια που εκφράζεται υπόρρητα και συχνά ασυνείδητα μέσω του σώματός μας. Αφού δούμε λοιπόν ότι «το σώμα δεν λέει ποτέ ψέματα», ποιος άλλος καλύτερος γνώμονας για τα σχεσιακά μας διλήμματα μας και για το τι πραγματικά αισθανόμαστε για τους άλλους;

Ο Δημήτρης Τζαχάνης συνθέτοντας Gestalt με σωματική και υπερπροσωπική ψυχοθεραπεία, θα μας προσκαλέσει σε δυο μονοήμερα σεμινάρια για ένα ταξίδι επιστροφής στο σώμα, στις αισθήσεις, στα συναισθήματα. Στο πρώτο σεμινάριο για να Απελευθερώσουμε τη Δύναμή μας, βάζοντας όρια και μαθαίνοντας να διεκδικούμε και στο δεύτερο για να Απελευθερώσουμε την Έκφρασή μας, ολοκληρώνοντας μισοτελειωμένες υποθέσεις.

Ο σωματικός και συνθετικός ψυχοθεραπευτής Michael Soth θα μας μυήσει στα μυστικά της πιο διαδεδομένης τεχνικής της Gestalt, της Άδειας Καρέκλας, δείχνοντας πώς να αποφύγουμε τις άτυχες παρεμβάσεις και πώς να ξεπερνάμε τα συνήθη εμπόδια και δυσκολίες. Θα μας διδάξει πώς να αξιοποιήσουμε την κατανόηση της σχεσιακής ψυχανάλυσης η οποία σε συνδυασμό με τις σωματικές παρεμβάσεις μετατρέπουν την άδεια καρέκλα σε ένα πολυδιάστατο και άκρως αποτελεσματικό εργαλείο.

Ο κορυφαίος Ιάπωνας ψυχοθεραπευτής Μάσα Μομοτάκε, αυτήν τη φορά θα επικεντρωθεί στην ψυχοθεραπεία του Σωματικού Συμπτώματος και στους τρόπους αποκωδικοποίησής του ώστε να μάθουμε να ακούμε το μήνυμα που μας στέλνει το σώμα μας. Στη συνέχεια, θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε ένα σεμινάριο συνάντησης Gestalt Ελλάδας – Ιαπωνίας με συμμετέχοντες εκπαιδευόμενους και θεραπευτές Gestalt της Ιαπωνίας, με τον συντονισμό του Δημήτρη Τζαχάνη και της Ριν Αριμούρα. Η Ριν Αριμούρα συνδυάζει τη θεραπεία Gestalt με την προσέγγιση του Focusing και θα επικεντρωθεί στη σωματική και συναισθηματική διάσταση των ονείρων.

Σε αυτό το μονοετές ψυχοθεραπευτικό και εκπαιδευτικό ταξίδι, τα σεμινάρια θα συνοδεύονται και από μία αυτόνομη Ομάδα Θεωρίας και Θεραπείας Gestalt, δύο φορές το μήνα, με συντονιστή τον Δημήτρη Τζαχάνη. Στην ομάδα αυτή θα εξερευνήσουμε τη θεωρία της Gestalt στην πράξη μέσω δράσης, πειραματισμών και άλλων διαδραστικών διαδικασιών δίνοντας χώρο για την προσωπική διεργασία των συμμετεχόντων και ιδιαίτερη έμφαση στην καλλιέργεια της επίγνωσης στην καθημερινότητά μας.

Συνοπτικά οι ημερομηνίες του προγράμματος:

  • Οκτώβριος 2017 – Ιούνιος 2018. Έναρξη Τετάρτη 4 Οκτωβρίου

Ομάδα Θεωρίας & Θεραπείας Gestalt ♦  Δημήτρης Τζαχάνης

  • 13 – 15 Οκτωβρίου 2017

Με Όχημα το Σώμα: Που, πώς, γιατί  ♦  Ελένη Πανίτσκα

  • 24 – 26 Νοεμβρίου 2017

Το Ονειρευόμενο Σώμα: Η Θεραπεία Gestalt με τα Όνειρα  ♦  Morgan Goodlander

  • 15 – 17 Δεκεμβρίου 2017

Θεραπεία του Τραύματος: Θεωρία και Πράξη  ♦  Anselm Kicher

  • 25 Φεβρουαρίου 2018

Απελευθερώνοντας τη Δύναμή μας  ♦  Δημήτρης Τζαχάνης

  • 23 – 25 Μαρτίου 2018

Η Τεχνική της Άδειας Καρέκλας  ♦  Michael Soth

  • 27 – 29 Απριλίου 2018

Το Σωματικό Σύμπτωμα  ♦  Μάσα Μομοτάκε

  • 5 – 6 Μαΐου 2018

Gestalt Ιαπωνία – Ελλάδα  ♦  Δημήτρης Τζαχάνης & Ριν Αριμούρα

  • 1 – 3 Ιουνίου 2018

Το Σώμα ως Πυξίδα των Σχέσεων  ♦  Morgan Goodlander

  • 17 Ιουνίου 2018

Απελευθερώνοντας την Έκφρασή μας  ♦  Δημήτρης Τζαχάνης

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s