ΣΧΟΛΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

“Αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση είναι το χιούμορ του Goodlander,  το οποίο προέκυπτε από επαγγελματική γνώση αλλά συγχρόνως είναι πολύ φυσικό και αυθεντικό χωρίς να συνοδεύεται από επιστημονική βαρύτητα ώστε να μοιάζει ακατανόητο. Το πρόγραμμα [Αυθεντικός Εαυτός ως Θεραπευτικό Εργαλείο] βασίζεται πολύ στις προσωπικότητες των εκπαιδευτών οι οποίοι πέρα από το πως διαχειρίζονται την κάθε συνεδρία επηρεάζουν περισσότερο με τον τρόπο που υπάρχουν.”

Νικολαιδου Ελενη, Ψυχολογος – Ψυχοθεραπευτρια

“Νιώθω πολύ τυχερός που γνώρισα έναν τέτοιου υψηλού επιπέδου θεραπευτή. Ο Morgan έχει μια βαθιά γνώση της Gestalt, την οποία μεταδίδει με χιούμορ, αυθορμητισμό και αυθεντικότητα. Για μένα ο Morgan αποτελεί έμπνευση και ελπίδα για ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα όσο είναι αυτό της μεταμόρφωσης του εαυτού.”

Α.Μ., Ψυχολογος – Σωματικος Ψυχοθεραπευτης

“Παρακολούθησα το πρώτο μετεκπαιδευτικό σεμινάριο [Μεταμορφώνοντας τον Εαυτό – Αλλάζοντας τον Κόσμο] και συνεχίζω και στο δεύτερο με πολύ ενδιαφέρον. Ο Morgan Goοdlander, όπως και όλοι οι εκπαιδευτές είναι χαρισματικοί και έχουν πολύ διαφορετικά πράγματα να δώσουν ο καθένας. Το επίπεδο εκπαίδευσης είναι υψηλό και υπάρχει ισορροπία μεταξύ του θεωρητικού και του βιωματικού μέρους του σεμιναρίου. Πρόκειται για μία άρτια δουλειά από την οποία έχω αποκομίσει προσωπικά και θεραπευτικά οφέλη.”

Ψαροπουλου Μαρια, Συμβουλος Ψυχικης Υγειας

“Μου άρεσε ειδικότερα ο βιωματικός χαρακτήρας της εκπαίδευσης και η μεταφορά της θεωρίας στο «εδώ και τώρα» της ομάδας. Ακόμη, η υπαρξιακή διάσταση που διέπει την Gestalt και τον τρόπο δουλειάς του Morgan, που σε φέρνει σε μια ουσιαστική σύνδεση με τον εαυτό σου και τη λειτουργία σου.”

Φιλη Δεσποινα, Συμβουλος επαγγελματικης και προσωπικης αναπτυξης (Life Coaching)

“Μου άρεσε πολύ το σεμινάριο [Μεταμορφώνοντας τον Εαυτό – Αλλάζοντας τον Κόσμο], θεωρώ ότι λειτούργησε πιο πολύ ως εισαγωγή στον κύκλο σεμιναρίων που θα ακολουθήσει και σκοπεύω να συνεχίσω σίγουρα. Ο εισηγητής ήταν πολύ άμεσος, ήταν πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις μια διαφορετική προσέγγιση στη θεραπεία. Θα το ξανάκανα!”

Κοκορη Μυρτω, Οπτικος – Εκπαιδευομενη στο Life Coaching 

“Καταπληκτική η προσέγγιση του Morgan! Σε σχέση με το πώς τείνουμε να δουλεύουμε ως θεραπευτές Gestalt στην Ελλάδα, η αμερικάνικη προσέγγιση είναι πιο άμεση, δυναμική, δυνατή. Μου προκλήθηκε ενδιαφέρον για τη συνέχεια των σεμιναρίων και διαμόρφωσα την πρώτη εντύπωση για το πώς μπορεί να συνδυαστεί η Gestalt με το coaching.”

Διονυσης, Ψυχοθεραπευτης Gestalt – Life Coaching

“Έμεινα πολύ ικανοποιημένη από το επίπεδο της διδασκαλίας και της δουλειάς της ομάδας. Ο Morgan είναι εξαιρετικός, απόλαυσα τον αυθορμητισμό του, τη συνεχή του παρουσία και εμπλοκή, την ενθάρρυνση από μεριάς του των μελών της ομάδας για ενεργή συμμετοχή και βιωματική δουλειά.”

Μαρουλακου Μαρια, Κοινωνιολογος

«Μου άρεσε πολύ η ομάδα θεωρίας και διεργασίας! Μου έδινε χρήσιμα εργαλεία που μου επέτρεψαν να αποκτήσω πρόσβαση στο συναίσθημά μου και να αναγνωρίζω τι μου συμβαίνει ανά πάσα στιγμή. Με βοήθησε να καταλάβω τις άμυνές μου και τη δυσκολία να είμαι σε επαφή με την πραγματικότητα και τους άλλους. Με βοήθησε επίσης να είμαι πιο συνειδητή και να διαχειρίζομαι δύσκολες, άβολες καταστάσεις, όπως συγκρούσεις. Δηλαδή να αναζητώ την καλύτερη δυνατή επιλογή στο «εδώ και τώρα», αντί να τις αποφεύγω ή να σκέφτομαι τι θα μπορούσε να είχε γίνει διαφορετικά…»

Κατερινα Χατζησπυρου, Κοινωνικη Ανθρωπολογος – Εκπαιδευομενη Ψυχοθεραπευτρια

«Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου συνδύαζε μια εις βάθος σπουδή στις αρχές και τη θεωρία της θεραπείας Gestalt με τη «μαγεία» που κατά κάποιο τρόπο πάντα συμβαίνει όταν προσεγγίζουμε την περιοχή του αγνώστου μέσα μας. Τα σεμινάρια και η ομάδα χαρακτηρίζονταν από μια ισορροπία μεταξύ της γνώσης και του βιώματος και οι εκπαιδευτές/θεραπευτές έδειχναν μια συγκινητική εστίαση/προσοχή στις ανάγκες των σπουδαστών. Μετά από έναν χρόνο, νιώθω εφοδιασμένος με εργαλεία που με έχουν βοηθήσει να τολμήσω να δουλεύω με έναν πιο άμεσο και αυθόρμητο τρόπο και ψυχικά εμπλουτισμένος από την επαφή με τους θεραπευτές του Ινστιτούτου και τους συμμαθητές μου.»

Νικος Αθανασακης, Ψυχοθεραπευτης

«Ίσως η πιο επωφελής επένδυση που έχω κάνει, απίστευτη δουλειά! Καταρχάς με βοήθησε σαν άνθρωπο, θεραπευτικά. Ανακάλυψα πράγματα για τον εαυτό μου και άλλαξα. Έμαθα να αγκαλιάζω με κατανόηση αυτές που θα ονόμαζα αρνητικές πλευρές του εαυτού μου. Έμαθα τι πάει να πει αυθεντικότητα, δεν το είχα καταλάβει. Επαγγελματικά πήρα αξιόπιστα εργαλεία στα χέρια μου και μου έδωσε αυτοπεποίθηση ως θεραπευτή. Άρχισα να ακούω τον άλλο σε παραπάνω διαστάσεις, όχι μόνο με το μυαλό. Έμαθα τη σύνδεση ανάμεσα σε σώμα και συναίσθημα, και κατανόησα βιωματικά το «εδώ και τώρα – εγώ και εσύ». Τώρα όλα αυτά έχουν γίνει κομμάτι του εαυτού μου και βγαίνουν από μόνα τους. Θα χρησιμοποιώ πάντα Gestalt, ήταν σαν να έκανα ένα εξελικτικό άλμα!»

Λαμπρος Χρονοπουλος, Συμβουλος Ψυχικης Υγειας – Εκπαιδευομενος Ψυχοθεραπευτης 

«Η εκπαίδευση μού άλλαξε τον τρόπο που σχετίζομαι με τον εαυτό μου και τους άλλους. Τώρα πια δεν ζω σε έναν εχθρικό αλλά σε έναν ειρηνικό κόσμο».

Μυρτω Πισπινη, Ηθοποιος 

«Η εκπαίδευσή μου στην Gestalt άρχισε με τις πιο σωστές συνθήκες. Η δεξιοτεχνία του Morgan και η άμεση παρουσία του στις καλές και κακές στιγμές με βοήθησαν όσο καμία άλλη συμμετοχή μου στα τόσα χρόνια ως σύμβουλος και ψυχοθεραπευτής. Τέλειωσα την 3ετή εκπαίδευση χαιρετώντας την ομάδα σχεδόν σαν να ορφάνευα και χαίρομαι με την εξέλιξη των πελατών μου ύστερα από την ενσωμάτωση της Gestalt στη δική μου προσέγγιση.»

Κωστας Σταμπουλοπουλος, Παιδοψυχιατρος, Οικογενειακος Θεραπευτης, Υπευθυνος του Ινστιτουτου Παιδιου & Οικογενειας Πατρας 

«Είναι πολύ παραπάνω από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη θεραπεία Gestalt. Είναι ένα πρόγραμμα που πρώτα απ’ όλα μεταμορφώνει μέσα από την αυθεντικότητα τον ίδιο τον εκπαιδευόμενο. Είναι ένα πρόγραμμα που διοργανώνεται από επαγγελματίες που ξέρουν τι κάνουν και αγαπούν αυτό που κάνουν».

Βασιλικη Μπαλα, Συμβουλος Ψυχικης Υγειας 

Ο Morgan είναι εξαιρετικός, καταπληκτικός! Αν και είμαι χρόνια θεραπεύτρια Gestalt και έχω συμμετάσχει σε σεμινάρια του εξωτερικού με μεγάλα “ονόματα” Gestalt, είδα μια ιδιαίτερα αποτελεσματική πρακτική της διαχείρισης κρίσεων, που θα μου είναι πάρα πολύ χρήσιμη στη δουλειά μου.

Ξενου Φανη Ψυχοθεραπευτρια Gestalt, Κοινωνικη Λειτουργος 

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την όλη οργάνωση του σεμιναρίου. Ήταν ένα τριήμερο «γεμάτο», με πολλή γνώση που μεταδόθηκε εμπεριστατωμένα, συμπυκνωμένα, εστιασμένα. Δόθηκε πολύ υλικό και εκτός θεματικής του σεμιναρίου, καθώς προέκυπτε από τη βιωματική δουλειά και σύμφωνα με τις διερωτήσεις της ομάδας.”

Ζιγκερ Εντυ, Ψυχολογος 

“Εξαιρετική ποιότητα! H ομάδα βοηθάει πολύ.  Για μένα τα σεμινάρια είναι και θεραπευτικά και εκπαιδευτικά. ‘Eχω δει στις συνεδρίες μου ότι oι τεχνικές που μαθαίνω και η προσέγγιση της Gestalt μπορεί να μπει βαθύτερα και πιο συναισθηματικά σε θέματα ουσίας ενώ με άλλες προσεγγίσεις μπορεί να χρειαζόταν περισσότερες χρόνος.”

Αντζυ Γουδελη, Ψυχολογος 

“Το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα [Ο Αυθεντικός Εαυτός Ως Θεραπευτικό Εργαλείο] είναι πολύ ιδιαίτερο καθώς σε αυτό διδάσκουν θεραπευτές και εκπαιδευτές Gestalt οι οποίοι έχουν πολύ διαφορετικό στυλ και τρόπο διδασκαλίας… μου έχουν προσφέρει εμπειρίες, πληροφορίες και συγκεκριμένες ασκήσεις τις οποίες μπορώ από τώρα να χρησιμοποιώ με τους πελάτες μου.”

Ηλιανα Σταμογιανου, Ψυχολογος, PhD 

“Είναι ένα μετεκπαιδευτικό σεμινάριο [Ο Αυθεντικός Εαυτός Ως Θεραπευτικό Εργαλείο] που προσφέρει πάρα πολλά σε επαγγελματίες. Συνδυάζεται αρμονικά και εποικοδομητικά  το θεωρητικό με το βιωματικό κομμάτι κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τον επαγγελματία. Επίσης με έχουν εντυπωσιάσει οι ατομικές συνεδρίες που λαμβάνουν χώρα στην ομάδα με τους εκπαιδευτές ως θεραπευτές, κάτι που σπάνια βλέπω σε άλλα σεμινάρια. Τέλος κάτι που με χαροποιεί είναι το επίπεδο των συμμετεχόντων και η δουλειά που κάνουμε μεταξύ μας.”

Θεοδωρα Ζωη, Συμβουλος Ψυχικης Υγειας 

“Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον, θεωρώ ότι η προσέγγιση της Gestalt μπαίνει σε βάθος και ταιριάζει ιδιαίτερα στην φιλοσοφία μου. Οι εκπαιδευτές με εμπνέουν, έχουν πολύ χιούμορ, μεθοδικότητα και αμεσότητα. Όλο αυτό είναι ένα όμορφο δώρο προς τον εαυτό μου.”

Μαρια Βαγιανου, Συμβουλος Ψυχικης Υγειας 

“Το σεμινάρια είναι καταπληκτικά. Πράγματα που έχω διαβάσει εδώ και χρόνια και έχω εκπαιδευτεί σε θεωρητικό επίπεδο τα είδα τώρα να εφαρμόζονται μέσω του βιωματικού μέρους των σεμιναρίων.”

Μαιρη Παναγιωτιδου, Συμβουλος Ψυχικης Υγειας 

“Είμαι πολύ ικανοποιημένη από όλο το πρόγραμμα, και από το θεωρητικό κομμάτι και από τις βιωματικές ασκήσεις. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και χαρούμενη που συμμετέχω σε αυτό.”

Μαρια Αρβανιτακη, Ψυχολογος

Το θέμα του σεμιναρίου [Μεταμορφώνοντας τον εαυτό, αλλάζοντας τον κόσμο] είναι, και πάντα ήταν, εξαιρετικά επίκαιρο. Είναι σημαντικό να βλέπουμε την κρίση, και κάθε κρίση, με ολιστικό τρόπο, όπως μας διδάσκει ο Morgan. Μας έδωσε σημαντικά θεραπευτικά εργαλεία. Ιδιαίτερα, παίρνω πολλά από το πώς «ψυχανεμίζεται», «διαβάζει» τη συμπεριφορά και συναισθάνεται την ουσία και βάθος όσων λέγονται και γίνονται.

Κουλουρη Νικη, Learning facilitator, Life Coach 

“Εργάζομαι με τη Συστημική Αναπαράσταση θεραπευτικά και βλέπω πως έχει πολλά κοινά με τη Gestalt, θα έλεγα αλληλοσυμπληρώνονται. Η Gestalt είναι μια μέθοδος που σε πηγαίνει σε βάθος.”

Δεσποινα Σκλαβου, Συμβουλος Συστημικης Αναπαραστασης 

“Αν και είμαι στην αρχή του προγράμματος [Ο Αυθεντικός Εαυτός Ως Θεραπευτικό Εργαλείο] η αίσθησή μου είναι ότι είναι αρκετά καλά δομημένο και ποιοτικό. Οι εισηγητές είναι άμεσοι και αισθάνομαι ότι έχουν εμπειρία. Ενώ σαν προσωπικότητες διαφέρουν, είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπω το πως δουλεύουν θεραπευτικά και να ενσωματώνω κομμάτια τους στη δουλειά μου.”

Δεσποινα Τριανταφυλλου, Συμβουλος Ψυχικης Υγειας