Αννα-Μαρια Κυριακοπουλου

Η Άννα Μαρία Κυριακοπούλου είναι Ψυχολόγος με 20ετή κλινική εμπειρία. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων  (ΣΕΨ), απόφοιτος του Αμερικάνικου Κολλεγίου Αθηνών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc Κοινωνικής Ψυχολογίας του London School of Economics and Political Science. Είναι ειδικευμένη στην ψυχοθεραπευτική μέθοδο EMDR ενηλίκων, εφήβων και παιδιών.

Είναι επισης ευρωπαϊκά πιστοποιημένη EMDR επόπτρια και πρόεδρος της EMDR-Hellas, αναγνωρισμένου μη κερδοσκοπικού εκπροσώπου της Ψυχοθεραπευτικής μεθόδου EMDR στην Ελλάδα.

Επιπλέον έχει ολοκληρώσει 4ετή μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην ομαδική ψυχοθεραπεία και 4ετή εκπαίδευση στην ψυχομετρική αξιολόγηση. Έχει ειδικευτεί μέσω πολλών διεθνώς πιστοποιημένων εκπαιδεύσεων στην αντιμετώπιση και θεραπεία του ψυχικού τραύματος και του PTSD ενηλίκων, εφήβων και παιδιών, καθώς και στην παροχή άμεσης βοήθειας σε  άτομα  που έχουν αντιμετωπίσει έντονα ψυχικά γεγονότα. Έχει εργαστεί επί 15 χρόνια ως ψυχολόγος στο φιλανθρωπικό σωματείο  «Οι Φίλοι του Παιδιού» στηρίζοντας ψυχικά  ανύπανδρες μητέρες και παιδιά και είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Parent and Teacher Effectiveness από το Gordon Training International. Έχει συνεργαστεί με την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αιγινήτειο Νοσοκομείο) στο Ειδικό Ιατρείο Γυναικών συντονίζοντας Ομάδα Υποστήριξης γυναικών με κατάθλιψη.