Η ομαδα μας

Athena E. Sotiropoulou Program Coordinator

Αθηνά Ε. Σωτηροπούλου MSc., BACP

Έχω περισσότερα από είκοσι χρόνια εργασιακής εμπειρίας στον τομέα της ψυχικής υγείας σαν σύμβουλος και ψυχοθεραπεύτρια. Έχω εργαστεί σε ποικίλες κλινικές δομές όπως στο νοσοκομείο Whittington του Λονδίνου με πελάτες που παρουσίαζαν διάφορα προβλήματα, ψυχοσωματικής υγείας. Ακόμα, έχω προσφέρει συμβουλευτική από τηλεφώνου σε άτομα με αυτοκτονικές τάσεις (Samaritans, London). Υπήρξα εμψυχωτικά σε ομάδες γονέων για παιδιά που παρουσιάζουν προβλήματα συμπεριφοράς στο σχολείο και στο σπίτι. Επίσης, εργάστηκα και με παιδιά ως ψυχοθεραπεύτρια χρησιμοποιώντας παιγνιοθεραπεία στο Wembley School του Λονδίνου.

(more…)

Morgan Goodlander

Ο Morgan Goodlander είναι ο διευθυντής του Gestalt Institute of San Francisco. Άρχισε την εκπαίδευσή του στη θεραπεία Gestalt το 1978, στο Gestalt Institute of New Orleans. Ύστερα από δέκα χρόνια ομαδικής δουλειάς και εκπαίδευσης, μεταφέρθηκε στη Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνιας, όπου και ίδρυσε το Gestalt Institute of Santa Cruz Έχει επίσης διετελέσει διευθυντής εκπαιδευτικού προγράμματος για τα μέλη του προσωπικού του παγκοσμίου φήμης  Esalen Institute, εκεί που άνθισε το κίνημα της ανθρωπιστικής ψυχολογίας, και ο Perls ανέπτυξε μέσω των σεμιναρίων του τη θεραπεία Gestalt. (more…)

Masa Momotake Senior Trainer

Ο Masa Momotake είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος εκπαιδευτής Gestalt στην Ιαπωνία, και ο νυν διευθυντής και ιδρυτικό μέλος του Japanese Association of Gestalt Therapy (JAGT). Εκπαιδεύτηκε αρχικά από την Paula Bottome, στο Gestalt Institute of San Francisco, τη δεκαετία του 1970. Οργανώνει και εποπτεύει εκπαιδευτικά προγράμματα Gestalt για πάνω από 20 χρόνια. Έχει ιδρύσει εκπαιδευτικές ομάδες ψυχοθεραπείας σε όλη την Ιαπωνία, από τις οποίες έχουν αποφοιτήσει δύο καινούργιες γενιές θεραπευτών Gestalt. (more…)

Bud Feder (Emeritus)

Ο Bud Feder είναι μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στον χώρο της θεραπείας Gestalt, μέλος του New York Institute for Gestalt Therapy, του πρώτου ινστιτούτου Gestalt που ιδρύθηκε από τον Fritz και τη Laura Perls το 1952, συμμετείχε στην επαγγελματική ομάδα συναδέλφων Gestalt μαζί με τη Laura Perls επί 7 χρόνια. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του New York Institute for Gestalt Therapy όπως και πρόεδρος του Association for the Advancement of Gestalt Therapy.  (more…)

Αννα-Μαρια Κυριακοπουλου

Η Άννα Μαρία Κυριακοπούλου είναι Ψυχολόγος με 20ετή κλινική εμπειρία. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων  (ΣΕΨ), απόφοιτος του Αμερικάνικου Κολλεγίου Αθηνών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc Κοινωνικής Ψυχολογίας του London School of Economics and Political Science. Είναι ειδικευμένη στην ψυχοθεραπευτική μέθοδο EMDR ενηλίκων, εφήβων και παιδιών. (more…)